مقالات آموزشی

انواع ارور های سایت

انواع ارور های سایت

انواع ارورهای رایج وب سایت

حتما شما نیز هنگام باز کردن یک وب سایت با یک سری خطا ها و کد هایی روبرو شده اید که مانع  از  دسترسی شما به سایت مورد نظر می باشند. برای اینکه بفهمیم چرا با این گونه ارورها روبرو می شویم و چگونه آنها را رفع کنیم باید بدانیم این کد ها چیستند و چه معنایی می دهند و در واقع با انواع ارور های سایت باید آشنا بشویم. در این مقاله قصد داریم به 15 ارور رایج وب سایت بپردازیم تا بدانیم اصلا این کدها به چه معنایی هستند، چه چیز باعث بروز این خطا ها می شود و چگونه آنها را رفع کنیم. مخصوصا اگر شما صاحب یک وب سایت هستید باید با این خطا ها آشنا باشید تا نه تنها اطلاعات خود را در عملکرد وب سایت خود بالا ببرید بلکه بتوانید  خطر بونس ریت(ترک صفحه توسط کاربر در مدت زمان کوتاه) را کاهش دهید و امتیاز خود را در موتور جستجو بهبود بخشید.

لیست چندین ارور رایج سایت

  1. 500 ارور داخلی سرور
  2. 401 غیر مجاز
  3. 400 درخواست نامفهوم
  4. 403 ممنوع
  5. 404 یافت نشد
  6. 501 هنوز اجرا نشده است
  7. 502 سرویس به طور موقت بارگیری اضافه شده است
  8. 503 سرویس قابل دستیابی نیست
  9. ارتباط از طرف هاست رد شد

ما سعی کردیم لیست انواع ارور های سایت که بیشترین و رایج ترین ارورهایی که کاربر با آن هنگام جستجو روبرو می شود را در این مقاله لیست کرده و تک تک به هر کدام بپردازیم پس اگر می خواهید در این زمینه بیشتر بداند با ما همراه باشید

1- 500 ارور داخلی سرور(internal server Error 500)

ارور کد 500 که از انواع ارور های سایت و رایجترین خطایی است که کاربران وب با آن مواجه می شوند. این یک خطای عمومی است و معمولا زمانی رخ می دهد که سرور  یک مشکل داخلی داشته باشد و قادر به ارائه اطلاعات نباشد در چنین مواقعی احتمالاً با یکی از پیغام های زیر روبرو می شوید:

  • Internal Server Error 500
  • HTTP 500 – Internal Server Error
  • Internal server Error
  • HTTP 500 Internal Error
  • Error 500
  • HTTP Error 500

این خطا کاملاً از سمت سرور می باشد و کابران قادر به رفع این مشکل نمی باشند بهتر است پشتیبان سایت را مطلع کنید یا منتظر رفع این ارور بمانید.

رفع ارور 500 به عنوان کاربر

همانطور که گفته شد این خطا از سمت سرور است و کاربر در رفع آن نقشی ندارد اما می توان با به کارگیری مراحل زیر متوجه رفع ارور 500 شویم

  • صفحه را دوباره بارگزاری کنید

ممکن است این خطا به صورت موقت بوده باشد. با فشردن کلید F5 صفحه را مجدداً بارگزاری کنید شاید در این فاصله خطا از طرف سرور رفع شده باشد.

  • حافظه پنهان مرورگر خود را پاک کنید

ممکن است شما  صفحه ایی که در حافظه پنهان مرورگر می باشد را مشاهده کنید. بنابراین، با پاک کردن حافظه پنهان ممکن است این خطا از بین برود.

  • حذف کوکی های مرورگر

با حذف کوکی های مروگر ممکن است خطای 500 رفع شود. کوکی ها را حذف کنید و مرورگر را مجدداً راه اندازی کنید.

  • با پشتیبان سایت تماس بگیرید

 معمولا پشتیبان سایت از خطای 500 سایت مطلع می شود. اما اگر فکر می کنید که پشتیبان از این خطا مطلع نیست با او تماس بگیرید. معمولا صفحه اطلاعات تماس در تماس وب سایت ها موجود است.

حذف ارور 500 توسط صاحبان وب سایت

اگر شما صاحب یک وب سایت هستید و با ارور 500 مواجه شدید در اینجا روش هایی را با هم بررسی می کنیم که می تواند به شما کمک کند.

  • بررسی سطح دسترسی ها (permission)

در هاست با توجه به گروه کاربران  برای هر فایل سطح دسترسی تعیین می شود اگر این سطح دسترسی ها تغییر کند ممکن است خطای 500 ایجاد شود. برای رفع این مشکل وارد هاست وب سایت خود شوید در قسمت file manager سطح دسترسی ها را بررسی کنید  permission ها باید به صورت زیر باشد در غیر اینصورت آنها را به این ترتیب اصلاح کنید 0755(-rwxr -xr-x) و 0644(-rw-r-r-r)

  • تنظیم قوانین زمان بندی PHP

فایل های شما می تواند به منابع خارجی متصل شود و ممکن است در این منابع زمان وقفه وجود داشته باشد. در چنین شرایطی می توانید قوانین زمان بندی را برای رفع خطا بررسی کنید.

  • تصحیح خطای برنامه نویسی htaccess

اگر چه این خطای رایج 500 نمی باشد اما با بررسی این فایل می تواند از درستی ساختار بندی  فایل htaccess مطمئن شوید.

  • بررسی پلاگین های وردپرس

اگر از وردپرس برای طراحی سایت خود استفاده کرده اید پلاگین های نصب شده را بررسی کنید ممکن است یکی از پلاگین ها باعث ایجاد این خطا شده باشد.

  • بررسی قالب سایت

ممکن است خطا در قالب وب سایت وجود داشته باشد که باعث خطای 500 شده باشد در این صورت با وارد شدن به هاست خود پوشه wp- content-theme را پیدا کرده آن را zip کنید و دانلود کنید پس از این کار پوشه قالب را پاک کرده و آدرس سایت را مجددا بررسی کنید اگر خطا رفع شده بود پس در نتیجه خطا در قالب سایت بوده است که باید رفع شود در غیر اینصورت قالب را مجددا نصب کنید.

  • فعال سازی حالت دیباگ

با فعال سازی حالت دیباگ وردپرس می توانید به راحتی مشکلات وردپرس را برطرف کنید. این ابزار wp-debug یکی از بهترین ابزارهای رفع خطاهای وردپرس است که معمولا کاربرانی که از وردپرس استفاده می کنند از آن غافل هستند با این ابزار می توانید منبع و دلیلی که باعث خطا شده را یافته و آن را رفع کنید.برای فعال سازی ابتدا وارد هاست خود شوید روی گزینه File Manager کلیک کنید سپس به مسیر Public-html  رفته و به دنبال فایل wp-config.php  باشید. سپس روی آن کلیک راست کرده و گزینه EDIT را انتخاب کنید تا صفحه ویرایش فایل باز شود سپس با فشردن کلید های ctlr+ f داخل کدهای این فایل به دنبال WP-DEBUG بگردید

حتما از این فایل یک نسخه کپی تهیه کنید که در صورت هرگونه اشتباه بتوانید آن را برگردانید

اگر با جستجوی عبارت WP-DEBUG نتیجه ایی یافت نکرید به این معنی است که این فایل در وردپرس وجود ندارد و باید دستی آن را وارد کنید بنابراین کد زیر را درست قبل از خط /*That’s all,stop editin! Happy blogging.*/ قرار داده

:define(‘WP_DBUG’, true);

این تابع باید بر روی true قرار گرفته باشد که به معنای فعال بودن حالت دیباگ وردپرس است و می توانید گزارشی از خطاهای موجود را ببینید اگر این حالت بر روی false  باشد به معنای این است که دیباگ وردپرس غیر فعال است و خطاهای سایت نمایش داده نخواهد شد.

اگر با انجام موارد فوق خطای سایت رفع نشد بهتر است با پشتیبان سرور تماس بگیرید.

2- ارور 401 غیر مجاز(Unauthorized)

این ارور معمولا از سمت سرورcpanel  می باشد این خطا هنگامی رخ می دهد که کاربر تلاش می کند وارد صفحه ایی شود که نیاز به یوزرنیم و پسورد دارد و یا آدرسی که تایپ کرده است اشتباه است، و یا دسترسی شما به اتمام رسیده باشد مثلا در برخی سایت ها اشتراک ماهانه به پایان می رسد و این خطا نشان داده می شود.اگر شما صاحب یک سایت هستید می توانید برای امنیت بیشتر برای سایت خود از طریق حساب cPanel یک پسورد گذاشته و دسترسی ها را به محدوده مدیریت سایت محدود کنید مانند فولدر wp-admin در وردپرس.

رفع ارور 401

برای رفع این ارور مراحل زیر را انجام می دهیم:

  • بررسی URL

ابتدا خطای ناشی از URL را بررسی می کنیم. ممکن است در آدرس URL اشتباه تایپی باشد.

  • فلاش کردن DNS

خطاهای موجود در DNS نیز گاهی موجب خطای 401 می شود. بنابراین، با پاک کردن DNS می توان این خطا را برطرف نمود. برای فلاش کردن DNS در قسمت خط فرمان cmd بنویسید ipconfig/flushdns و سپس روی ENTER کلیک کنید.

  • URLورود و خروج مجدد به سیستم

این خطا ممکن است حتی هنگامی که در وب سایت هستیم نیز رخ دهد بنابراین با خارج شدن و وارد شدن و وارد کردن مجدد یوزر پسورد می توان این خطا را رفع کرد.

  • خطا در وب سایت

گاهی ممکن است تمام موارد بالا را بررسی کرده باشید اما هنوز با این ارور روبرو شوید که این خطا از سمت وب سایت است. در این گونه موارد می توانید با پشتیبان سایت تماس گرفته و آن ها را از این مشکل مطلع سازید.

3- ارور 400 درخواست نادرست (Bad request)

از دیگر انواع ارور های سایت ارور 400 است. اگر درخواست شما نادرست باشد این پیغام خطا ظاهر می شود، این بدان معناست که مشکلی در مرورگر شما نسبت به درخواست شما وجود داشته است.معمولا این بدان معناست که داده های ارسال شده توسط مرورگر با قوانین پروتکل HTTP ناسازگار است و سرور نمی تواند درخواست شما را به درستی پردازش کند.

رفع ارور 400

  • بررسی URL

معمولا این خطا از سمت کاربر می باشد ممکن است آدرس سایت را اشتباه تایپ کرده باشد و از نشانی های اینترنتی نا معتبر استفاده کرده باشد. بنابراین اگر خطا از سمت URL باشد می توانید با بررسی URL خود آن را رفع کنید.

  • حذف کوکی های مرورگر

با حذف کوکی های مروگر ممکن است خطای 400  رفع شود. کوکی ها را حذف کنید و مرورگر را مجدداً راه اندازی کنید.

  • سایز فایل نامناسب

ممکن است سعی کنید فایلی را که بیش از حد بزرگ است در وب سایت بارگزاری کنید. در این صورت سرور درخواست شما را برآورده نمی کند و با خطای 400 روبرو می شوید.

به خاطر داشته باشید، ارائه دهنده میزبانی حداکثر محدودیت اندازه بارگزای را در سطح سرور تعیین می کند. به عنوان مثال حداکثر حجم فایل برای وردپرس از 4 مگابایت تا 128 مکابایت می تواند باشد.

  • ناهمخوانی حافظه پنهان DNS

     مرورگرها نام دامنه را به صورت آدرس IP می خوانند که در حافظه DNS ذخیره می شود تا جستجوهای بعدی را بهبود بخشد. این خطا می تواند زمانی رخ دهد که اطلاعات ثبت شده DNS محلی با DNS وب سایت هماهنگ نباشد.

  • خطای سرور

سرورها نیز می توانند خطا ایجاد کنند برای بررسی این موضوع سایت را از  مرورگر و دستگاه دیگری بارگزاری کنید. اگر وب سایت در chrom,edge. Firefox,  یا IE باز نشود، احتمالا مشکلی از سمت سرور وجود دارد.

4- ارور 403 ممنوع(forbidden)

خطای 403 نیز  از انواع ارور های سایت است که به معنای ممنوع بودن است به این معناست که درسترسی به صفحه یا منبعی که شما در تلاش برای رسیدن به آن هستید به دلایل مختلف امکان پذیر نیست این موضوع می تواند به دلیل افزایش امنیت، تحریم ها، خرید هاست با تنظیمات نامناسب و خطاهای نرم افزاری ویا انسانی باشد.

رفع خطای 403

  • بررسی URL

معمولا این خطا از سمت کاربر می باشد ممکن است آدرس سایت را اشتباه تایپ کرده باشد و از نشانی های اینترنتی نا معتبر استفاده کرده باشد. بنابراین اگر خطا از سمت URL باشد می توانید با بررسی URL خود آن را رفع کنید.

  • حافظه پنهان مرورگر خود را پاک کنید

ممکن است شما  صفحه ایی که در حافظه پنهان مرورگر می باشد را مشاهده کنید. بنابراین، با پاک کردن حافظه پنهان ممکن است این خطا از بین برود.

  • حذف کوکی های مرورگر

با حذف کوکی های مروگر ممکن است خطای 403 رفع شود. کوکی ها را حذف کنید و مرورگر را مجدداً راه اندازی کنید.

  • با پشتیبان سایت تماس بگیرید

 ممکن است که خطای 403 ، اشتباه تنظیم شده باشد و برای افراد دیگری که قصد درسترسی به سایت را دارند تنظیم شده باشد که این موضوع برای شما نیز رخ داده و مدیر سایت از آن مطلع نیست.

  • با ارائه دهنده ی سرویس اینترنت ISP خود تماس بگیرید

اگر مطمئن هستید که وب سایت برای افراد دیگر در دسترس است ممکن است آی پی عمومی شما در لیست سیاه قرار گرفته باشد.

  • استفاده از vpn

برخی از سایت ها برخی از آی پی ها را تحریم کرده اند که شما در اینجا راهی جز استفاده از vpn ندارید اگر با استفاده از vpn مجددا با این مشکل روبرو شدید کوکی و کش داخل مرورگر را خالی کنید این مشکلات متاسفانه برای آی پی های ایران برای برخی سایت ها وجود دارد مانند گوگل ادوردز ، گوگل آنالیتیکس و..

5- ارور 404 یافت نشد(not found)

ارور 404 یکی دیگر از انواع ارور های سایت است که اغلب به آن بر میخوریم. حتما پیش آمده است که هنگام ورود به یک سایت با ارور 404 روبرو شده باشید این ارور هنگامی رخ می دهد که شما سعی می کنید وارد وب سایتی شوید که موجود نیست. در واقع سرور نمی تواند این صفحه را پیدا کند. یکی از ملاک های گوگل برای سئو سایت روبرو نشدن کاربر با این ارور است پس باید توجه کنید که اگر صفحه ایی را حذف می کنید حتما آن را ریدایرکت کنید، در غیر اینصورت علاوه بر اینکه سایت شما مشمول جریمه می شود روی سئوی سایت تاثیر منفی خواهد داشت.

رفع ارور 404

  • هرچند راه هایی برای رفع ارور 404 وجود دارد اما دلیل این خطا واقعا مشخص نیست و اگر شما با چنین خطایی مواجه شدید بهتر است چندید بار دگمه Refresh یا f5 را بزنید تا اگر در کش سیستم وجود داشته از بین برود.
  • بررسی URL

معمولا این خطا از سمت کاربر می باشد ممکن است آدرس سایت را اشتباه تایپ کرده باشد و از نشانی های اینترنتی نا معتبر استفاده کرده باشد. بنابراین اگر خطا از سمت URL باشد می توانید با بررسی URL خود آن را رفع کنید.

  • کم کردن صفحات در آدرس

سعی کنید از آدرس های طولانی برای صفحات خود خودداری کنید زیرا کاربران حوصله تایپ ادرس های طولانی را ندارند. معمولا کاربران هنگامی که آدرس دقیقی را نمی دانند آن را در موتورهای جستجو جستجو می کنند پس بهتر از از کلمات ساده و کلیدی برای آدرس های خود استفاده کنید.

  • با پشتیبان سایت تماس بگیرید

به هردلیل نتوانستید به سایت دسترسی پیدا کنید می توانید با مطلع کردن پشتیبان سایت برای رفع مشکل و کمک به دیگران تماس بگیرید.

6– ارور 501 عملیات انجام نشده است(not implemented)

ارور 501 از جمله ارورهایی است که به ندرت با آن مواجه می شوید و در واقع این یک ارور از سمت سرور است یعنی این درخواست از طرف سرور به درستی کار نمی کند و اجازه بارگیری کامل را نمی دهد. اگر نگران سئوی سایت خود هستید باید این خطا را فورا بررسی کنید و آن را رفع کنید. این خطا ممکن است به دلیل ویروس در سیستم شما رخ دهد که این بار خطا از سرور نیست خطا از سمت شما ست که که نمی تواند با سرور ارتباط برقرار کند پس بهتر است این موضوع را قبل از همه چیز با یک آنتی ویروس چک کنید. یکی دیگر از دلایل این ارور می تواند ترافیک بالای سایت باشد پس بهتر است ترافیک سایت را بررسی کنید و از خدمات میزبانی بهتری استفاده کنید.و دلیل دیگر رخ دادن این ارور انقضاء نرم افزار سرور است که باید در این مورد حتما تیم فنی ارائه دهنده میزبانی را مطلع کرد.

رفع ارور 501

  • بارگیری مجدد صفحه

شما می توانید با استفاده از کلید Refresh ویا زن کلید f5 صفحه را دوباره بارگزاری کنید.

  • حافظه پنهان مرورگر خود را پاک کنید

ممکن است شما  صفحه ایی که در حافظه پنهان مرورگر می باشد را مشاهده کنید. بنابراین، با پاک کردن حافظه پنهان ممکن است این خطا از بین برود.

  • سیستم خود را اسکن کنید

همانطور که قبلا اشاره کردیم ممکن است دلیل بروز این خطا به دلیل ویروس در سیستم شما باشد پس حتما سیستم خود را با یک آنتی ویروس به روز شده اسکن کنید.

  • VPNیا پروکسی خود را چک کنید

در صورتی که از وی پی ان استفاده می کنید آن را غیر فعال کنید و سپس پروکسی سیستم را بررسی کنید و آن را نیز غیرفعال کنید زیرا استفاده از وی پی ان و پروکسی دسترسی به صفحه را دشوار می کند و ممکن است با این خطا روبرو شوید.

  • فایل های اسکریپت و PHP خود را چک کنید

 خطا در کد ها یا کاراکترهای نامعتبر می تواند باعث عدم دسترسی به وب سایت بشود اگر در این موارد که ذکر شد مشکلی نداشتید می توانید با پشتیبان سرور تماس بگیرید تا عوامل بروز خطای 501 را در وب سایت شما بررسی کنند.

7- ارور 502 ترافیک موقت سایت

شما معمولا هنگامی با این خطا مواجه می شوید که ترافیک سایت به طور موقت بالا رفته باشد.

رفع ارور 502

  • بارگزاری مجدد صفحه

شما می توانید با استفاده از کلید Refresh ویا زن کلید f5 صفحه را دوباره بارگزاری کنید.

  • استفاده از موتورهای جستجوی دیگر

تمام صفحات باز مرورگر خود را ببندید و یک صفحه دیگر بازکنید و مجدد تلاش کنید

  • ریست سیستم و کنترل ابزارهای اتصال به اینترنت

گاهی با ریست کردن سیستم همه چیز به حالت نرمال برمی گردد پس این روش را فراموش نکنید و مطمئن باشید ابزارهای دسترسی به اینترنت شما مشکلی نداشته باشد

  • حافظه پنهان و کوکی های سیستم را پاک کنید

اگر قبلا از سایتی با خطای 502 بازدید کرده اید که و فایل ها ذخیره شده اند بهتر است حافظه پنهان کوکی ها را پاک کنید با این کار سرعت بارگیری را بالا می برید.

  • تماس با پشتیبانی

 در صورتی که تمام موارد بالا را انجام دادید و هنوز با این مشکل روبرو هستید بهتر است با پشتیبان سایت تماس بگیرید.

8- ارور 503 عدم دسترسی سرویس (service unavailable)

یکی از انواع ارور های سایت که بسیار با آن مواجه شده ایم. این ارور به این معناست که سرویس دهنده وبسایت در حال حاضر در دسترس نیست که اگر این مشکل ادامه داشته باشد می تواند  برای سئوی سایت یک معظل باشد البته هنگامی که شما در حال آپدیت کردن سایت خود هستید ممکن است این ارور به طور موقت نمایش داده شود که در این مورد جای نگرانی نیست. بیشتر مواقع هنگامی که سایت در حال تعمیرات است و یا بسیار مشغول است این خطا رخ می دهد.

رفع ارور 503

  • ارتقاء ورژن PHP

بهتر است با ارتقاء ورژن PHP  سایت خود را بهبود ببخشید زیرا در آخرین ورژن تغییرات بسیار مهمی در جهت بهینه سازی صورت گرفته است و همچنین باید برنامه های سایت خود و پلاگین ها را به آخرین نسخه به روز رسانی کنید

  • صفحه بندی نظرات یا کامنت ها

اگر تعداد کامنت های سایت شما زیاد است بهتر است آنها را صفحه بندی کنید در سایت های وردپرس به راحتی می توانید این کار را انجام دهید.

  • حذف افزونه های اضافی

اگر از وردپرس یا جومولا استفاده می کنید افزونه هایی را که از آنها استفاده نمی کنید حذف کنید.

  • استفاده از قالب پیش فرض

 در سایت های وردپرس و جومولا بهتراست از قالب های پیش فرض استفاده کنید و قالب فعلی را غیر فعال کرده اگر با رفع ارور 503 مواجه شدید پس بدانید مشکل ازقالب شماست یا حجم سنگینی دارد. گاهی افزونه ها با قالب های سایت تداخل دارند شما باید تک تک افزونه ها را غیرفعال کنید و سایت را بررسی کنید. این یکی از بهترین راه ها برای رفع انواع ارور های سایت در وردپرس و جوملا است.

در آخر اگر می خواهید برروی خطاهای 5xx نظارت داشته باشید می توانید سایت خود را در سرچ کنسول گوگل ثبت کنید و از آن استفاده کنید.

9- اتصال از طرف سرور رد شد(connection refused by server)

این ارور نیز همانند ارور 403 می باشد و معمولا به این معناست که کاربر اجازه درسترسی به سایت را ندارند و یا ورود در سایت به دلیل وارد کردن پسورد اشتباه با مشکل روبرو شده است. ویا دلایل مختلف دیگری داشته باشد از جمله آنتی ویروس و یا فایروال مانع از دسترسی به آن سایت شود.

رفع ارور اتصال از طرف سرور رد شد(connection refused by server)

  • غیرفعال کردن آنتی ویروس و فایروال

آنتی ویروس خود را به صورت موقت غیر فعال نمایید و از طریق کنترل پنل ویندوز فایر وال خود را خاموش کنید

  • استفاده از سایت کمکی

همچنین می توانید با مراجعه به سایت downforeveryoneorjustme.com ببینید این سایت تنها برای شما قطع می باشد یا افراد دیگر نیز به آن دسترسی ندارند اگر وب سایت مورد نظربرای همه قطع باشد با پیغام its not just for you! Your website looks down form here  مواجه می شوید در غیر اینصورت just you. You website is up  نمایش داده خواهد شد.

  • حافظه پنهان مرورگر خود را پاک کنید

ممکن است شما  صفحه ایی که در حافظه پنهان مرورگر می باشد را مشاهده کنید. بنابراین، با پاک کردن حافظه پنهان ممکن است این خطا از بین برود.

  • تماس با پشتیبانی

 در صورتی که تمام موارد بالا را انجام دادید و هنوز با این مشکل روبرو هستید بهتر است با پشتیبان سایت تماس بگیرید.

هرچند تعداد انواع ارور های سایت بسیار زیاد است و  ما ما سعی کردیم دراین مقاله به مهمترین و رایجترین آن ها بپردازیم امیدوارم این مقاله در جهت شناسایی و رفع ارورهای وب به شما کمک کرده باشد و در آخر اگر نظری دارید و یا با ارورهای دیگری مواجه شدید که در این لیست نبود می توانید در قسمت پرس و پاسخ آن ها را مطرح کرده تا تیم پشتیبان ما در اسرع وقت شما را راهنمایی کنند.

آموزش کار با پیشخوان وردپرس به صورت کاملا رایگان.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید