مقالات وب سایت

دیجیتال مارکتینگ و راهنمای ۰ تا ۱۰۰ آن برای عموم

با گسترش اینترنت و البته گوشی های هوشمند شاهد این هستیم که دیجیتال مارکتینگ به جزئی جدا نشدنی از زندگی ما تبدیل می شود، اما سوالی که پیش می آید این است که اصل و اساس دیجیتال مارکتینگ چیست؟ اگر به دنبال فهمیدن معنا و مفهوم دقیق دیجیتال مارکتینگ هستید این مقاله تا حد زیادی می تواند به شما کمک کند.

در ابتدا باید به این موضوع بسیار مهم اشاره کنیم که بازاریابی تاریخچه ای قدیمی دارد و از سال های بسیار دور مورد استفاده قرار می گرفته است. با تغییرات در نحوه زندگی مردم و گسترش تکنولوژی بازاریابی هم شکل های متنوعی به خود گرفته است. دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی اینترنتی (آنلاین) جدیدترین شیوه آن می باشد که در سال های اخیر با رونق بسیاری روبه رو شده است.

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

دیجیتال مارکتینگ شامل کلیه تلاش های بازاریابی است که از یک وسیله الکترونیکی یا اینترنت استفاده می کند. مشاغل برای ارتباط با مشتریان فعلی و آینده، از کانال های دیجیتالی مانند موتورهای جستجو، رسانه های اجتماعی، ایمیل و وب سایت های دیگر بهره می گیرند.

یک بازاریاب فصلی ورودی ممکن است بگوید که بازاریابی ورودی و بازاریابی دیجیتال تقریباً یکسان هستند، اما تفاوت های جزئی وجود دارد. مکالمات با بازاریابان و صاحبان مشاغل در آمریکا، انگلیس، آسیا، استرالیا و نیوزلند به ما در مورد چگونگی مشاهده این اختلافات کوچک در سراسر جهان چیزهای زیادی آموخته است.

دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی اینترنتی

چرا دیجیتال مارکتینگ؟

در حالی که بازاریابی سنتی ممکن است در تبلیغات چاپی، ارتباط تلفنی یا بازاریابی فیزیکی موجود باشد، بازاریابی دیجیتال می تواند بصورت الکترونیکی و آنلاین رخ دهد. این بدان معنی است که تعدادی از فرصت های بی پایان برای مارک ها از جمله ایمیل، فیلم، رسانه های اجتماعی یا فرصت های بازاریابی مبتنی بر وب سایت وجود دارد.

از آنجا که برای دیجیتال مارکتینگ گزینه ها و استراتژی هایی وجود دارد، می توانید با بودجه مختلفی از انواع روش های بازاریابی استفاده کنید. با استفاده از دیجیتال مارکتینگ، می توانید از ابزارهایی مانند داشبورد آنالیز نیز استفاده کنید تا موفقیت و ROI کمپین های خود را بیش از آنچه که ممکن است با یک محتوای تبلیغاتی سنتی (مثل بیلبورد یا تبلیغات چاپی) داشته باشید، نظارت کنید.

چگونه دیجیتال مارکتینگ یک تجارت را معرفی می کند؟

دیجیتال مارکتینگ با استفاده از تاکتیک ها و کانال های دیجیتالی بی شمار برای ارتباط با مشتریان در جایی که بیشتر وقت خود را می گذرانند تعریف می شود. روش های آنلاین از قبیل ساخت سایت ، تبلیغات دیجیتالی، بازاریابی ایمیل، بروشور آنلاین و غیره طیفی از تاکتیک هایی است که زیر چتر بازاریابی دیجیتال قرار گرفته اند.

به عنوان مثال یک بازاریاب محتوا می تواند مجموعه ای از پست های وبلاگ را ایجاد کند که برای تولید کتاب های الکترونیکی جدیدی کاربرد دارد. بازاریاب رسانه های اجتماعی این شرکت ممکن است به تبلیغ این پست های وبلاگ از طریق حساب شبکه های اجتماعی تجاری کمک کند. شاید بازاریاب ایمیل یک کمپین ایمیل ایجاد کند تا برای کسانی که کتاب الکترونیکی را دریافت می کنند اطلاعات بیشتری در رابطه با این شرکت ارسال کند.

بازاریابی محتوا و دیجیتال مارکتینگ

نمونه های دیجیتال مارکتینگ

بهینه سازی موتور جستجو (SEO)

بازاریابی محتوا

بازاریابی از طریق رسانه های اجتماعی

تبلیغات کلیکی (PPC)

بازاریابی وابسته

تبلیغات بومی

اتوماسیون بازاریابی

بازاریابی ایمیلی

روابط عمومی PR

بازاریابی ورودی

در ادامه قصد داریم توضیحی خلاصه در رابطه با هر یک از این نمونه ها ارائه دهیم:

موتور جستجو و دیجیتال مارکتینگ

بهینه سازی موتور جستجو (SEO)

این فرآیند، بهینه سازی وب سایت شما برای “رتبه” بالاتر در نتایج صفحات موتور های جستجو است، در نتیجه میزان ترافیک ارگانیک (یا رایگان) وب سایت شما افزایش می یابد. کانال هایی که از SEO بهره می برند اکثرا شامل وب سایت ها و وبلاگ ها هستند.

به منظور ایجاد ترافیک واجد شرایط به وب سایت شما، چندین روش برای بهینه کردن سئو وجود دارد. این موارد شامل:

onpage SEO:

این نوع از سئو که تقریبا بدنه اصلی این دسته نیز هست شامل همه کارهایی می شود که باید بر روی خود سات انجام داد. به عنوان مثال افزایش سرعت بارگزاری سایت و بهینه سازی عکس ها و جانمایی مناسب المان های مختلف یک سایت میتواند تا حد زیادی در زمینه دیجیتال مارکتینگ یا سئوی داخلی سایت موثر باشد.

SEO offpage

این نوع سئو هنگام جستجو برای بهینه سازی وب سایت شما، بر کلیه فعالیت هایی که خارج از صفحه انجام می شود، تمرکز می کند. برای بهبود SEO off page باید چه فعالیتی در وب سایت شخصی خود را تقویت کرد؟ پاسخ لینک های ورودی است که به عنوان بک لینک هم شناخته می شود. تعداد ناشران مرتبط با شما تاثیری در میزان رتبه بندی کلمات کلیدی مورد نظر شما دارد. با برقراری ارتباط با ناشران دیگر، نوشتن پست های مهمان در این وب سایت ها (و پیوند دادن به وب سایت خود) و جلب توجه کاربران خارجی، می توانید از بک لینک ها برای جابجایی وب سایت خود بر روی تمام رتبه های کلمات کلیدی استفاده کنید.

جذب مشتریان در دیجیتال مارکتینگ

سئو فنی یا تکنیکال

این نوع SEO بر روی پس زمینه وب سایت شما و نحوه کدگذاری صفحات شما تمرکز دارد. فشرده سازی تصویر، داده های ساخت یافته و بهینه سازی پرونده های CSS، همه اشکال SEO فنی هستند که می توانند سرعت بارگذاری وب سایت شما را افزایش دهند و یک عامل مهم رتبه بندی در نظر موتورهای جستجوگر مانند گوگل است.

بازاریابی محتوا

این اصطلاح به معنای ایجاد و ارتقاء دارایی های محتوا به منظور ایجاد آگاهی از برند، رشد ترافیک و تولید مشتریان است. کانال هایی که می توانند در استراتژی بازاریابی محتوای شما نقش ایفا کنند عبارتند از:

پست های وبلاگ

نوشتن و انتشار مقالات، با استراتژی خاص، در سایت شرکت به شما کمک می کند تا تخصص صنعت خود را نشان داده و ترافیک جستجوی ارگانیک را برای تجارت خود ایجاد کنید. این موضوع در نهایت به شما فرصت بیشتری می دهد تا بازدید کنندگان وب سایت را به مشتری خود تبدیل کنید.

انتشار کتاب های الکترونیکی

کتاب های الکترونیکی و مطالب با فرم طولانی مشابه، به آموزش بیشتر بازدید کنندگان وب سایت کمک می کند. کتاب های الکترونیکی در دیجیتال مارکتینگ این امکان را به شما می دهد تا برای بیشتر کردن اطلاعات مخاطب آن ها را وابسته خودتان کنید.

استراتژی تولید محتوا

اینفوگرافی

گاهی اوقات خوانندگان می خواهند شما اطلاعاتی را از طریق مشاهده دریافت کنند تا این که مطلبی را بخوانند. اینفوگرافیک نوعی محتوای بصری است که به بازدید کنندگان وب سایت کمک می کند تا مفهومی را که می خواهید به آنها آموزش دهید از راه تجسم و نقاشی یاد بگیرند.

بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی

تولید محتوا و بازاریابی شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام باعث شناخته شدن برند و محتوای شما در کانال های رسانه های اجتماعی می شود تا آگاهی از برند، تولید ترافیک موثر و جذب مشتری را برای مشاغل شما افزایش دهند. کانال هایی که می توانید در بازاریابی رسانه های اجتماعی استفاده کنید عبارتند از:

فیس بوک

توییتر

لینکدین

اینستاگرام

اسنپ چت

تلگرام و بسیاری از شبکه های مشابه.

اگر در شبکه های اجتماعی تازه کار هستید، به شما توصیه می کنیم که پست های شبکه هایی مانند تلگرام و اینستاگرام را جدی بگیرید. در ایران این دو شبکه اجتماعی نقش کاربردی در دیجیتال مارکتینگ بر عهده دارند.

اینفلوئنسر ها در دیجیتال مارکتینگ

در کنار اتصال حساب های اجتماعی برای اهداف ارسال ، می توانید صندوق ورودی رسانه های اجتماعی خود را نیز در HubSpot ادغام کنید ، بنابراین می توانید پیام های مستقیم خود را در یک مکان دریافت کنید.

تبلیغات کلیکی (PPC)

روش PPC برای هدایت ترافیک به وب سایت شما با هر بار کلیک بر روی تبلیغ شما است. یکی از متداول ترین انواع PPC تبلیغات گوگل ادز می باشد. کانال های دیگری که می توانید از PPC استفاده کنید عبارتند از:

تبلیغات پولی در فیس بوک

در فیس بوک کاربران می توانند مبلغی را برای سفارشی کردن یک فیلم، ارسال تصویر یا نمایش پرده ای برای افرادی که تجارت آن ها هم مانند شما است، منتشر کنند.

تبلیغات دیجیتال مارکتینگ در توییتر

بازاریابی ویروسی - دیجیتال مارکتینگ

در توییتر کاربران می توانند مبلغی را ارسال كنند یا نشان های نمایه را در فیدهای خبری مخاطبان خاص قرار دهند كه همگی برای دستیابی به هدفی خاص برای كسب و كار شما اختصاص داده شده اند. این هدف می تواند ترافیک وب سایت، دنبال کنندگان بیشتر در توییتر یا حتی دانلود یک برنامه باشد.

پیامهای حمایت شده در LinkedIn

در لینکدین کاربران می توانند مبلغی را پرداخت کنند که پیامی مستقیماً برای کاربران خاص LinkedIn بر اساس صنعت و پیشینه آن ها ارسال شود.

بازاریابی وابسته

این نوع تبلیغات مبتنی بر عملکرد است که در آن شما برای ارتقاء محصولات یا خدمات شخص دیگری در وب سایت خود کمیسیون دریافت می کنید. کانال های بازاریابی وابسته شامل موارد زیر است:

  • میزبانی از تبلیغات ویدیویی از طریق برنامه YouTube Partner.
  • ارسال پیوندهای وابسته از حساب شبکه های اجتماعی.

تبلیغات بومی

تبلیغات بومی به تبلیغاتی اطلاق می شود که در درجه اول محور محتوا بوده و در کنار یک محتوای دیگر، بدون پرداخت هزینه، نمایش داده می شوند. پست های تحت حمایت BuzzFeed نمونه خوبی از تبلیغات بومی است، اما بسیاری از افراد نیز تبلیغات رسانه های اجتماعی را “بومی” می دانند، برای مثال تبلیغات فیس بوک و تبلیغات اینستاگرام.

بازاریابی ایمیلی

بازاریابی ایمیلی

شرکت ها از بازاریابی ایمیل به عنوان روشی برای برقراری ارتباط مستمر با مخاطبان خود استفاده می کنند. ایمیل مارکتینگ اغلب برای تبلیغ محتوا، تخفیف ها و رویدادها و همچنین جهت هدایت مردم به سمت وب سایت مشاغل استفاده می شود. انواع ایمیل هایی که ممکن است در یک کمپین بازاریابی از طریق ایمیل ارسال کنید عبارتند از:

خبرنامه اشتراک وبلاگ.

ایمیل های پیگیری بازدید کنندگان وب سایت که چیزی بارگیری کرده اند.

ایمیل های استقبال مشتری

تبلیغات تعطیلات به اعضای برنامه وفاداری.

نکاتی یا ایمیل های سری مشابه برای پرورش مشتری.

روابط عمومی PR

روابط عمومی PR روشی برای تأمین پوشش آنلاین به دست آمده با انتشارات دیجیتال، وبلاگ ها و سایر وب سایت های مبتنی بر محتوا است. روابط عمومی PR شباهت بسیاری به روابط عمومی سنتی دارد، اما در فضای آنلاین انجام می شود. کانال هایی که می توانید از آنها برای حداکثر تلاشهای روابط عمومی خود استفاده کنید عبارتند از:

دسترسی خبرنگاران از طریق رسانه های اجتماعی: برای مثال گفتگو با روزنامه نگاران در توییتر، یک راه عالی برای ایجاد رابطه با مطبوعاتی است که فرصت های کسب شده رسانه ای را برای شرکت شما ایجاد می کند.

تعامل با نظرات آنلاین شرکت شما: وقتی شخصی شرکت شما را بصورت آنلاین بررسی کند، چه آن بررسی خوب باشد و چه بد، از نظر غریزی ممکن است شما آن را لمس نکنید. در مقابل، درگیر کردن بررسی های شرکت به شما کمک می کند تا برند خود را انسانی سازی کنید.

جذب نظرات در وب سایت شخصی یا وبلاگ شخصی شما: مشابه روشی که می توانید به نظرات در مورد شرکت خود پاسخ دهید، پاسخ به افرادی که مطالب شما را می خوانند بهترین راه برای ایجاد مکالمه تولیدی در سراسر صنعت شما است.

دیجیتال مارکتینگ شبکه های اجتماعی

بازاریابی ورودی

بازاریابی ورودی به یک روش بازاریابی اطلاق می شود که در آن شما در هر مرحله مشتری را جذب می کنید، درگیر می شوید و لذت می برید. شما می توانید از هر تاکتیک بازاریابی دیجیتال ذکر شده در بالا در طی یک استراتژی بازاریابی ورودی استفاده کنید. در اینجا چند نمونه کلاسیک از بازاریابی ورودی در مقابل بازاریابی سنتی آورده شده است:

وبلاگ نویسی در مقابل تبلیغات پاپ آپ

بازاریابی ویدیویی در مقابل تبلیغات تجاری

لیست تماس با ایمیل در مقابل هرزنامه ایمیل

دیجیتال مارکتینگ چه کاری انجام می دهد؟

بازاریابان دیجیتال مسئول معرفی نام تجاری از طریق تمام کانال های دیجیتال (به صورت رایگان) در اختیار یک شرکت، هستند. این کانال ها شامل رسانه های اجتماعی، وب سایت اختصاصی شرکت، رتبه بندی موتورهای جستجو، ایمیل، تبلیغات بنری و وبلاگ شرکت می باشد.

دیجیتال مارکتینگ معمولاً برای هر کانال روی شاخص عملکرد کلیدی متفاوتی (KPI) متمرکز است تا بتواند عملکرد شرکت را به درستی در هر یک از آن ها اندازه گیری کند. برای مثال یک بازاریاب دیجیتال که مسئولیت SEO را بر عهده دارد ، “ترافیک ارگانیک” وب سایت خود را اندازه گیری می کند، این میزان ترافیک مربوط به بازدید کنندگان وب سایت است که از طریق جستجوی گوگل، صفحه ای از وب سایت تجارت شما را پیدا کرده اند.

دیجیتال مارکتینگ امروزه در بسیاری از نقشهای بازاریابی انجام می شود. در شرکت های کوچک، یک شخص ممکن است بسیاری از تاکتیک های دیجیتال مارکتینگ را که در بالا توضیح داده شد، در اختیار داشته باشد. در شرکت های بزرگتر، این تاکتیک ها دارای چندین متخصص هستند که هر یک فقط روی یکی یا دو کانال دیجیتال مارکتینگ تجاری تمرکز دارند.

قیمت مناسب دیجیتال مارکتینگ

در اینجا چند نمونه از این متخصصان آورده شده است:

مدیر سئو، متخصص بازاریابی محتوا، مدیر رسانه های اجتماعی و هماهنگ کننده اتوماسیون بازاریابی

در نهایت با توجه به مطالب بالا سعی بر این داشتیم که اصول دیجیتال مارکتینگ را به طور کامل شرح دهیم و در این راستا آموزش دیجیتال مارکتینگ را هم داشته باشیم.

چنانچه این مطلب مفید بود میتوانید آن را با لینک زیر با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

https://bit.ly/2QExfZU

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید